Het Team Kalender Foto's Sponsors Links Verkoop Carbon Onderdelen
klik op het logo voor home.

Wij rijden met een Peugeot 205 GTI 1.9. Deze is gehomologeerd in klasse 11 van de groep H.

De 205 GTI is een zeer betrouwbare auto wat betreft de mechaniek. Pech komt zelden voor. De 205 GTI is zeker niet de jongste auto maar wel goedkoop en zonder al teveel problemen!

Het techniek reglement van onze categorie zorgt voor een beetje vrijheid. Zo is de auto goed aangepast aan de race omstandigheden, vergeleken met het originele model. De ophanging, uitlaat, remmen en motormanagement zijn aangepast. Een stijvere rolkooi zorgt ook voor een verbeterd rijgedrag.

De shockdempers zijn van Bilstein groep N. Uitlaat is op maat gemaakt door RVB exhaust. Als voorremmen gebruiken wij Brembo groep A. schrijven en Ferodo 2500 blokjes. De achterremmen zijn origineel.

Dit jaar beginnen we aan een compleet verbouwing van de auto. Treinen, ophanging, remmerij en versnellingsbak worden vernieuwd of vervangen. Het gaat een tijdje duren en de auto zou dit jaar niet optreden.

Inmiddels zijn al een aantal onderdelen aangeschaft en de blok wordt ook getuned om meer koppel opleveren.

Natuurlijk de banden zijn ook geadapteerd naar de race omstandigheden. Wij gebruiken Michelin banden N20 voor droog weer, TA00 voor licht vochtig ondergrond. Als regenbanden wij gebruiken standard banden Michelin Pilot exalto. de maat van de racebanden is 18/58 R15, de regenbanden hebben maat 195/50 R15.